tag:blogger.com,1999:blog-25803312.post115910747819851090..comments2023-11-02T11:40:12.306+01:00Comments on A név kötelez...: Paradicsom befőzésildinkohttp://www.blogger.com/profile/01376398266674234394noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-32014997583108984312014-10-12T05:47:02.058+02:002014-10-12T05:47:02.058+02:00No Sándorom! Te sem panaszkodhatsz az ízes beszédm...No Sándorom! Te sem panaszkodhatsz az ízes beszédmódra,legalább is az írásodban.Csak nem tudom merre használják így a szavakat.<br />SapaIstván Sapahttps://www.blogger.com/profile/01126696064059124616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-69793927609082391182011-08-01T10:16:56.964+02:002011-08-01T10:16:56.964+02:00Tartósítószer nem kell a lébe? ÉvaTartósítószer nem kell a lébe? ÉvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-17367427285828763232009-09-04T21:46:25.404+02:002009-09-04T21:46:25.404+02:00cseresnye csemege paradicsom befözés nélkül (még...cseresnye csemege paradicsom befözés nélkül (még nem szabadalmazta senki, pedig teccene egy okos ész aki megtenné ) a cseresnye nagyságú paradicsom szemeket megmosni , száritani a napon ne legyen vizes nedves , beleteszed az uborkás üvegbe (1lit) a tetejétöl hagysz elég helyet forrni kb3cm , 5 vagy 6 girizd fokhagymát cudar apróra vágsz a tetejére teszed , leöntöd ét olajjal az lesodorja a fokhagymát mindenhova , nem csukod le mert 4 vagy 5 nap mulva erjedni fog , csak úgy egy piit a fedövel , árnyékos helyre teszed 3 hétig igy tartod még az erjedés lezárul akkor lecsukhatod a fedövel , karácsony elött már élvetheted , minden konzervámsz és más nyavalyaság nélkül , a paradicsom levestöl a gulásig m paprikásig meg amit a magyarok szeretnek beletehetö , az olaszok 5 meg 10 évig tartják mint a modenai balzam ecetet , mi nem vagyunk olyan türelmessek már karácsony körül felkezdjük , husvét körül a sonka szeletekre nagyon finom dolog , az az érdekes hogy nem kell semmi konzerváló anyag és nem nagyon érezhetö a fokhagma illata , inkább olyan sós ize van a különös az hogy nem undoritó illata van . kellemes paradicsom idöt és jóétvágyat hozzá . a sós szardellára se feledjetek rátenni meg egy kanálnyit a tonna hal konrevára , legyen saját találmányotokUnknownhttps://www.blogger.com/profile/14575664540156493777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-15238432178188759652009-09-04T21:24:33.767+02:002009-09-04T21:24:33.767+02:00hú elfelejtettem a menyiségröl irni , literenkén...hú elfelejtettem a menyiségröl irni , literenként 4 bazsalikom levél meg 5 vagy hat tülevél a rozmaringból es egy 4 cm hosszú ág levelei a majorannából , nelegyen sok hogy más érzék szerv is résztvegyen az örömben , máskülönben italnak is megfelel , én vörösborral higgitom (néz is a feleségem) meg teszek 5 csepp tabasco csilit bele hujjjjjj !Unknownhttps://www.blogger.com/profile/14575664540156493777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-61950339392536433822009-09-04T21:15:08.614+02:002009-09-04T21:15:08.614+02:00Teccik a jó zamatos alföldi magyar szókincsed csak...Teccik a jó zamatos alföldi magyar szókincsed csak annyit tennék még hozzá hogy ha szeretitek a jo mediterán földközi tenger izeit tegyetek egy két üveg bazsalikomos / majorannás / ici pici kevés rozmaringot bele . elösször összevágod utánna mozsárban anyira összezúzod ne lehessen tudni miböl van csak az illatát érzed , azt elosztod a néhány üvegre , minden más adalék nélkül , nem bánjátok meg. Ezt az olaszoktól kukucsgáltam ki, mivel szomszédok nekünk, de más hasznos dolgokat is elcsórtam tölük.A sonka szárítástól a savanyú káposztáig olajba tett csilitöl az olajos fokjmás csresnye paradicsomig . és az az érdekes minden hókusz pókusz nélkül sikerülUnknownhttps://www.blogger.com/profile/14575664540156493777noreply@blogger.com