tag:blogger.com,1999:blog-25803312.post5174900936402364775..comments2023-11-02T11:40:12.306+01:00Comments on A név kötelez...: Céklás gnocchiildinkohttp://www.blogger.com/profile/01376398266674234394noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-10098141529267092122007-11-14T19:23:00.000+01:002007-11-14T19:23:00.000+01:00Rossamela, méghogy túltengsz a blogon! Hiszen épp ...Rossamela, méghogy túltengsz a blogon! Hiszen épp ennek örülök olyan nagyon. :) <BR/>Meg büszke is vagyok magamra, hogy olyat írtam, amiről ennyit lehet beszélni. :)<BR/><BR/>És hajrá, Baba, le kell küzdeni a régi beidegződéseket és átírni a negatív emlékeket pozitív dolgokkal. Kész pszichoterápia. ;)<BR/>De aztán számolj be a kísérlet eredményéről!!! (Persze akkor is, ha véletlenül mégsem ízlene, bár szerintem fog.)ildinkohttps://www.blogger.com/profile/01376398266674234394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-41086072390977460512007-11-14T15:18:00.000+01:002007-11-14T15:18:00.000+01:00Ildinó, Rossamela, köszönöm :) Ez kevésbé hangzik ...Ildinó, Rossamela, köszönöm :) Ez kevésbé hangzik borzalmasan, mint ahogy az emlékeimben él ;) Egyébként nem az árával lenne a gondom (bár kiütközhet belőlem a sváb vérem, mert nem szeretek olyat megvenni, ami a nyakamon maradhat ;) ) hanem csak szimplán valóban félelem. Ha gyerekkorodban megutáltatták veled teszem azt a tökfőzeléket (vagy a savanyított céklát), felnőtt korodban is inkább távolságtartó vagy. Gondolom :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-88721283099941826062007-11-14T09:38:00.000+01:002007-11-14T09:38:00.000+01:00Ildinkó, szerintem nagyon jól leírtad a cékla ízét...Ildinkó, szerintem nagyon jól leírtad a cékla ízét! Tényleg, a főtt kukoricára is hasonlít.<BR/><BR/>Baba, ne félj tőle, binkább sütve próbáld ki, úgy finomabb, nem ázik ki az íze. Szerintem joghurttal / savanykás zöldségekkel / tormával / zsázsával / citromlével kiegészítve nagyon finom. Vagy ruszlival, kaporral, savanyú uborkával, almával, dióval, stb., stb. stb.<BR/>Nem is drága zöldség, kezdésnek vegyél egy ökölnyi darabot (néhánytíz forintnál nem kerülhet többe), csavard fóliába és süsd meg.<BR/>De megkóstolhatod nyersen is, úgy még egészségesebb, sőt, ivólevet is lehet centrifugálni belőle. <BR/>De vigyázat, fog!<BR/><BR/>Bocs, Ildinkó, kicsit túltengtem a blogodon. :)Rossamelahttps://www.blogger.com/profile/05511446752873117945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-13456871815353704962007-11-13T20:45:00.000+01:002007-11-13T20:45:00.000+01:00Hát, ez érdekes, lehet ám, hogy én rontottam el va...Hát, ez érdekes, lehet ám, hogy én rontottam el valamit nagyon. Eddig még egyszer csináltam csak mákos nudlit, de azt is nagyon rég, szóval lehet, hogy csak szimplán béna voltam. Mindenesetre plusz liszttel tényleg jó lett, és lehet, hogy csak a krumpli volt ilyen fajta. <BR/>Azt hiszem, hétvégén újra meg kéne próbálnom, hogy sikerül. :)))) Én ennek csak örülnék. És kipróbálhatnám gombával is... egyre csábítóbb. :)ildinkohttps://www.blogger.com/profile/01376398266674234394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-40805998833974076542007-11-13T20:35:00.000+01:002007-11-13T20:35:00.000+01:00Teljesen szétfőtt? Szentég, kénytelen leszek még e...Teljesen szétfőtt? Szentég, kénytelen leszek még egyszer megcsinálni, hogy jól mértem-e le az adagokat! Az enyém egyáltalán nem főtt szét. Egyébként most hallgattam a Római konyhát a rádióban (http://mezesmadzag.blogspot.com/2007/11/msorajnl.html)<BR/>és ott az hangzott el, hogy a krumpli mennyiségéhez képest ötödannyi liszt kell a gnocchihoz. Na, majd jelentkezem, hogy mire jutottam! :)Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-63938427850714202892007-11-13T20:07:00.000+01:002007-11-13T20:07:00.000+01:00Hát Baba, most jól megfogtál. Nos, a cékla íze egy...Hát Baba, most jól megfogtál. Nos, a cékla íze egyszerre földes és nagyon édes, és van egy kis erdeigyümölcsös aromája - kb ahogy a színe alapján asszociálnál. De aztán lehet, hogy csak én érzem ilyennek. <BR/>Szerintem próbáld ki sütőben sütve, ahogy Chili&Vanilia szokta ajánlani. Egész más, mint a szokásos vízben főtt - már eleve a tudattól, hogy ez sült. Egyébként én tényleg mindig lenyúlok pár szemet, mikor anya savanyúságot csinál, és csak úgy megeszem. Talán a főtt kukoricához is hasonlít valamelyest az íze.<BR/>Egy próbát mindenképp megér, asszem, nem is olyan drága, bár nekem könnyű innen a kertből... :)ildinkohttps://www.blogger.com/profile/01376398266674234394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-39238390937068355252007-11-13T19:59:00.000+01:002007-11-13T19:59:00.000+01:00Zsuzsa, nem lett teljesen ragadásmentes az én tész...Zsuzsa, nem lett teljesen ragadásmentes az én tésztám sem. De 20 deka lisztnél is megpróbáltam kifőzni egy adagot, és totálisan szétfőtt,muszáj volt még hozzá a liszt. Csak úgy érzéssel tettem bele, fogalmam sincs, végül mennyi lett... :) <BR/><BR/>Gombát szedni meg annyira, de annyira szeretnék (mert az már mégiscsak milyen, hogy a piacon veszem, mikor gyerekkoromban annyit szedtünk, csak sajnos az itthoni erdőben már semmi tápanyag nincs a gombáknak). Szóval majd kipróbálom gombával, mert ez így kicsit magyaros, de isteni finom!ildinkohttps://www.blogger.com/profile/01376398266674234394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-10335994543436645512007-11-13T18:30:00.000+01:002007-11-13T18:30:00.000+01:00Ildinkó, most hülyeséget kérdezek, de milyen íze ...Ildinkó, most hülyeséget kérdezek, de milyen íze van a céklának? Azon kívül, hogy céklaíze :) Eddig folyton csak a savanyított borzalmat akarták megetetni velem (mint a cékla legoptimálisabb, értsd egyetlen felhasználási módja), de attól a világból kiszaladnék, és így nem is nagyon merek venni egy frisset, nyerset, mert félek, hogy valami hasonló lesz az íze. Ugye nem? *nagy reménykedő szemekkel néz*Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-87855286644003826092007-11-13T14:55:00.000+01:002007-11-13T14:55:00.000+01:00Nagyon jó! Főleg, hogy nem torpantál meg, hogy nin...Nagyon jó! Főleg, hogy nem torpantál meg, hogy nincs gomba meg zsálya, találékony vagy!Rossamelahttps://www.blogger.com/profile/05511446752873117945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-25803312.post-70426692771088842072007-11-13T12:14:00.000+01:002007-11-13T12:14:00.000+01:00Örülök, hogy ízlett Möcönek, megéri próbálkozni! :...Örülök, hogy ízlett Möcönek, megéri próbálkozni! :)<BR/>Biztos, hogy a lisztmennyiség függ a krumpli meg a cékla nedvességtartalmától, de ennek a tésztának nem kell teljesen ragadásmentesnek lennie! (erre majd a posztban is felhívom a figyelmet, köszi)<BR/>Ha lesz egyszer gombád, próbáld ki úgy is, a cékla meg a gomba is nekem valahogy olyan "földhöz" kapcsolódó íz, ezért nagyon jók együtt.Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.com