Sütés előtt, mivel még zsenge korú királylány vagyok, ugye :), reménykedtem, hogy kivéve a sütőből már nem lesz keserű, valami isteni csoda, vagy valami azzal felérő kémai reakció folytán , de sajnos a 9. emeletig nem ért fel a csoda. Borzalmas ízű lett... (Bár, végül is, van csomó diffenbachiánk, ha letöröm egy levelét és azzal bekenem a nyelvem, a méreg kiöli az ízlelőbimbókat, s akkor nem érzem. De nem, mára a Kotányi elvette a kedvem a kísérlezetéstől...)
A recept azonban tökéletes: gyors és egyszerű. Hipp-hopp készen van, Rita konyhájából szedtem, kókuszos, gluténmentes keksz. Szóval csak ajánlani tudom!!!
És a recepthez még egy sztori. Mert én alapvetően vicces lány vagyok, csak jól titkolom. Szóval, sütögetés előtt kértem lakótársamat, hogy nézzük már meg gyorsan még egyszer a receptet az ő gépén, pontosítás miatt, mert az be van kapcsolva. Mondom neki, mit gépeljen be, szorgosan jegyzetelem az aranyokat, erre elkezd hümmögni mellettem: "A száraz elemeket összekeverem...te, mi van? Én ezt nem értem. A száraz elem a ceruzaelem...Jaa, értem...Na, ezért nem sütök!"
(A lakótársam történész-kommunikáció szakos bölcsészből képezte magát át villamosmérnökké, jelenleg szoftvertesztelőként és -fejlesztőként dolgozik...Ja, és fiú. Hogy most, az elején tisztázzuk. És van csaja, aki nem én vagyok. Igen, ez egy fertő. :D:D:D)
Ui.: És remélem, ildinkó, nem csalódtál bennem. Végezetül pedig küldeném magamnak és mindenkinek, aki szereti, a következő számot. Ja, és felvételre is kérném! Köszi!
Ui.: És remélem, ildinkó, nem csalódtál bennem. Végezetül pedig küldeném magamnak és mindenkinek, aki szereti, a következő számot. Ja, és felvételre is kérném! Köszi!
4 megjegyzés:
Gratulálok életed első gasztroblogger bejegyzéséhez! :)
És maga a recept? :D
Ja, és kössz a citromhéjas tapasztalatot, akkor én már ki sem próbálom a kotányit, pedig terveztem...
A citromot karikára szoktam vágni és berakom a fagyasztóba. Így garantáltan nem romlik meg, és ha teába teszem, még gyorsan le is hűti, miközben ízesíti. Persze, ez süteménybe már nem lesz jó, de minden másba igen.
A limonádéba pedig már jeget sem kell tenni, elég a fagyott citromkarika :)
A recept ottan van, Ildinksz. Te is csináltál már ilyet, hogy nem írtad le, csak belinkelted. Na, én is ezt tettem!
Amúgy köszi, tényleg keserű tapasztalat volt. :))) De rájöttem, minek az illatára hasonlított az ízé: mint a citromos mosogató...brrrr..
P.
Megjegyzés küldése