
Persze, nem mondom, hogy ez most jó lett, de ez gesztenyefüggő is. Van, amelyikről könnyen lejön a héja, erről pl. nem könnyen jött.
A szerintünk jó módszer (persze ahány ház, annyi szokás):
A gesztenyékre X bevágást kell vágni - jó éles kés kéne, ami itthon nincs, így ez elég nagy munka. Egy ezer éves tepsiben szoktuk sütni, sütés előtt egy kis vizet öntünk a gesztik alá, hogy ne száradjanak ki nagyon. Utána már csak meg kell sülniük.
No nálunk ez az, ami nem megy. Mert ahogy kb jó, rögtön rohangálunk a sütőhöz, és kiveszünk pár szemet megkóstolni. És ez megy jódarabig, míg végül nem bírjuk tovább, és kivesszük - persze még nem ropogós. Ez a képen látható állapot. Aztán ahogy esszük, rájövünk, hogy még sülnie kéne, és megy vissza a sütőbe kicsit. Közben akkor megint rohangálás. És végül még mindig sületlen, mikor mindezt megunjuk, és mindet megesszük. Persze, nem úgy kell érteni, hogy nyers, csak nem az a ropogós. Olyanra csak ritkán kerül sor - ha valamiért elegendő időre felejtjük bent a sütőben...
Nagyon szeretjük, jó kis őszi esti nasi - a sütőtök mellett, de az majd később.
3 megjegyzés:
Gesztenyés almatorta
Hozzávalók:
1 db kör alakú piskótalap, 2 evőkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfűszeg, fahéj. A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
Elkészítés:
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A pudingport a tojássárgájával, a cukorral, a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük, és egy tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, a megolvasztott zselatint és ráöntjük a torta tetejére. Amíg a krém megdermed, hűtőbe tesszük.
meg még ez is:
http://www.webcuki.hu/edesseg.php
hogy tudj többet is...fényképezni....:D
smaccantás! és köszönöm a megynugtatást!
Hűűű, mennyi recept! Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése