hétfő, július 23, 2007

Almás palacsinta

.
Rengeteg almánk van a nyárialma fán. Tavaly is sok volt. Ilyenkor általában rengeteg almáspite töltelék kerül a fagyasztóba télire (sok alma lereszel, kevés cukor bele, sok fahéj, mazsola, kicsit párol, kihűt). Az öcsém viszont már rá sem bír nézni az almáspitére - mi anyával még bármikor. :) Ebben a melegben persze nem kapcsoljuk be ezért a sütőt. Úgyhogy az alma nagy része ismerősöknél landol - csak nem mindig találunk annyi ismerőst, amennyi alma van.

Két hete vasárnap azonban a vízihokisok levittek Pécsre kocsival, úgyhogy Andor és Kazi sem úszta meg egy-egy hatalmas szatyor alma nélkül, és MöCömnek is tudtam vinni.

MöCönek sütöttem az almás palacsintát is, mert valamit csak kell kezdeni a sok gyümölccsel. És tudott magával vinni melóba is.

Nagyon egyszerű kölönben:
Sima palacsintatésztát készítek, csak kicsit sűrűbbre, és belereszelek sok-sok almát (héjastul, mert lusta voltam hámozni), és kisütöm. Kicsit vastagabb lesz, mint a sima palacsinta, úgyhogy feltekerni nem lehet, csak összehajtani. Fahéjas cukor van benne.

Nincsenek megjegyzések: