Számomra a világ ezen a nyáron egyértelműen a Wasserstart Sportkör vízparti hadiszállása körül forog. Minden szabad időmet ott töltöm, ha tehetem, szörfözni tanulok, ha nem, akkor lógok a nyakukon. És segítek mindenben, amiben tudok (meg is erősödtem a sok cipekedéstől - na és persze a vitorla felhúzásától :) ). És ellátom őket mindenféle földi jóval, sütivel, kajával, gyümölccsel, édességgel. Ritkán megyek üres kézzel.
Sajnos a rengeteg sütés-főzés a blogon nem látszik, mert nem pazarlom net előtt üléssel az időmet, főleg, ha jó szél is van. Most nincs, az idő is pocsék, és különben is, nagyon büszke vagyok erre a tortára.
Klári névnapjára készült, szerdára. Klári öcséméknél dolgozik, és gyönyörű szép lány. Szerdán meghívtak minket grillpartizni. Balatonparti nyaraló, isteni kaja, naplemente, csillaghullás... :)
Gyorsan a torta receptje, aztán mesélek még picit a WS-ről.
Mindenképp valami nagyon szép sütit szerettem volna vinni, ezért lett charlotte. Az erdőben szedtem a szeder nagy részét, másik részét kaptuk (a szerencse mellettem állt, hazamentem hétfőn, és tele volt a hűtö szederel - kétségkívül jobban jártam így, mintha kétszer annyi szedret kellett volna az erdőben összevadásznom, így is tele vagyok karmolásokkal...), a díszítéshez valót úgy vettem. Sajnos a szeder nagyon gyorsan penészedik, emiatt a hűtőben lévő szedret gyorsan kedd reggel leturmixoltam két kis doboz natúr joghurttal. Szerdán délelőtt folytattam. Fél kiló mascarponét habosra kevertem egy tábla olvasztott fehér csokival, majd hozzákevertem egy kis doboznyi keményre vert tejszínt is (tettem hozzá habfixálót, mert rettegtem, hogy PONT ezt a torta nem fog sikerülni). Ezt a masszát elfeleztem, fele fehéren maradt, másik feléhez hozzákevertem a szedres joghurtot (amit azért még némi erdei szederrel is feltuningoltam, mert annak ezerszer finomabb íze van, persze cukor is kellett még hozzá, de nem sok). Ehhez a szedres mascarponés krémhez egy csomag zselatinport olvasztottam fel vízben és azzal kötöttem meg (mert hisz rettegtem, hogy szét fog folyni, mondjuk attól is, hogy túl zselatinos lesz - ha nem lett volna számomra olyan fontos, hogy tökéletes legyen a kinézete a sütinek, akkor talán némivel kevesebb zselatint teszek bele, de nem mertem kockáztatni, és végül is finom lett).
Egy tortaformát kiraktam babapiskótával, aminek belső felét ananászlébe mártottam (az volt itthon, na, persze valami más jobb lett volna, de mindegy). Az aljára a fele fehér mascarpone, amit megszórtam erdei szederrel, erre a lila szedres krém, rá piskótaréteg, arra megint fehér krém, erdei szeder. A tetejére egy másik doboz tejszín meg egy kis maradék lila mascarpone cirmosra keverve. És ezt díszítettem tejszínhabbal, csokilevelekkel és szederrel.
Mennyiségeket nem tudok mondani, csak hogy fél kiló mascarpone, két kis doboz tejszín, egy tábla fehér csoki - a többiről fogalmam sincs.
Sajnos a rengeteg sütés-főzés a blogon nem látszik, mert nem pazarlom net előtt üléssel az időmet, főleg, ha jó szél is van. Most nincs, az idő is pocsék, és különben is, nagyon büszke vagyok erre a tortára.
Klári névnapjára készült, szerdára. Klári öcséméknél dolgozik, és gyönyörű szép lány. Szerdán meghívtak minket grillpartizni. Balatonparti nyaraló, isteni kaja, naplemente, csillaghullás... :)
Gyorsan a torta receptje, aztán mesélek még picit a WS-ről.
Mindenképp valami nagyon szép sütit szerettem volna vinni, ezért lett charlotte. Az erdőben szedtem a szeder nagy részét, másik részét kaptuk (a szerencse mellettem állt, hazamentem hétfőn, és tele volt a hűtö szederel - kétségkívül jobban jártam így, mintha kétszer annyi szedret kellett volna az erdőben összevadásznom, így is tele vagyok karmolásokkal...), a díszítéshez valót úgy vettem. Sajnos a szeder nagyon gyorsan penészedik, emiatt a hűtőben lévő szedret gyorsan kedd reggel leturmixoltam két kis doboz natúr joghurttal. Szerdán délelőtt folytattam. Fél kiló mascarponét habosra kevertem egy tábla olvasztott fehér csokival, majd hozzákevertem egy kis doboznyi keményre vert tejszínt is (tettem hozzá habfixálót, mert rettegtem, hogy PONT ezt a torta nem fog sikerülni). Ezt a masszát elfeleztem, fele fehéren maradt, másik feléhez hozzákevertem a szedres joghurtot (amit azért még némi erdei szederrel is feltuningoltam, mert annak ezerszer finomabb íze van, persze cukor is kellett még hozzá, de nem sok). Ehhez a szedres mascarponés krémhez egy csomag zselatinport olvasztottam fel vízben és azzal kötöttem meg (mert hisz rettegtem, hogy szét fog folyni, mondjuk attól is, hogy túl zselatinos lesz - ha nem lett volna számomra olyan fontos, hogy tökéletes legyen a kinézete a sütinek, akkor talán némivel kevesebb zselatint teszek bele, de nem mertem kockáztatni, és végül is finom lett).
Egy tortaformát kiraktam babapiskótával, aminek belső felét ananászlébe mártottam (az volt itthon, na, persze valami más jobb lett volna, de mindegy). Az aljára a fele fehér mascarpone, amit megszórtam erdei szederrel, erre a lila szedres krém, rá piskótaréteg, arra megint fehér krém, erdei szeder. A tetejére egy másik doboz tejszín meg egy kis maradék lila mascarpone cirmosra keverve. És ezt díszítettem tejszínhabbal, csokilevelekkel és szederrel.
Mennyiségeket nem tudok mondani, csak hogy fél kiló mascarpone, két kis doboz tejszín, egy tábla fehér csoki - a többiről fogalmam sincs.
Egy kis bulihangulat:
Középen az ünnepelt és a váltótársa, Gabi. Háttérben a Balaton. Később már nem fényképeztem, pedig tényleg volt csillaghullás. (És volt egy pontja az estének, amikor legszívesebben én vágtam volna falhoz egy bizonyos telefont...)
Nappalok a Wasserstartnál (középpontban Klári, mert ő a legfotogénebb, na és Megi, a szörfös kutya - bár nem tudom, hogy írja a nevét... :) ):
Ugye, hogy ez a világ közepe??? :))) Megyek is le, kisütött a nap. :)))
3 megjegyzés:
Nagyon szép!
A torta gyönyörű, a recept olvasása után kimentem megnézni, hogy legalább egy kis fagyi van-e a hűtőben. Gratulálok!
:) Köszönöm!
Megjegyzés küldése