De van a kertben karalábé, a hűtőben háromféle sajt. A karalábé különben is isteni nyersen, és még egészséges is. Kéne hozzá valami mártogatós, mégse egyem csak úgy magába - ebbe őszintén szólva az is belejátszik, hogy mostanában már úgy gondolkozom, hogy amit eszek az esetleg ide is felkerülhessen, és ugye a nyers karalábé önmagában nem egy nagy kreativitást igénylő poszt lenne itt... Persze, szerintem nem sok embernek jut eszébe a karalábét csak úgy megeszegetni nyersen, magában, pedig tényleg nagyon finom! Azt azért hozzátenném, hogy a legfinomabb akkor, ha az ember frissen szedi a kertben - minden zöldségnek és gyümölcsnek egész más ize van, ha az ember úgy veszi - a kerti sokkal jobb...
Elkészités:
Margarint olvasztok, lisztet szórok rá, felöntöm tejjel - azaz beshamelt készitek - nem túl sűrűt. Beleteszem a reszelt sajtokat (nem tudom pontosan, milyen fajták voltak, mert anya nem emlékezett - talán egy pannónia, egy edami és valamilyen kéksajt), beleolvasztom a beshamelbe. Megfűszerezem: só, bors, szerecsendió, vegeta, a legvégén kevés metélőhagyma és petrezselyem. A karalábét megpucolom és csikokra vágom.
Ennyi, lehet enni és tanulni... :)
Elkészités:
Margarint olvasztok, lisztet szórok rá, felöntöm tejjel - azaz beshamelt készitek - nem túl sűrűt. Beleteszem a reszelt sajtokat (nem tudom pontosan, milyen fajták voltak, mert anya nem emlékezett - talán egy pannónia, egy edami és valamilyen kéksajt), beleolvasztom a beshamelbe. Megfűszerezem: só, bors, szerecsendió, vegeta, a legvégén kevés metélőhagyma és petrezselyem. A karalábét megpucolom és csikokra vágom.
Ennyi, lehet enni és tanulni... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése