kedd, december 11, 2007

Kókuszos házi szaloncukor

.
A múltkori szaloncukornak hatalmas sikere van, többen elkérték a receptet, eddig mindenkinek ízlett. Vagy csak udvariasak voltak. :) Mindenesetre még múlt hétvégén kipróbáltam egy kókuszos változatot is, nekem ez jobban ízlik, csak nem volt megfelelő csomagolópapírom és elég időm befejezni, csak most.

Különben ugyanúgy készül, csak kicsit más van benne:
Fél kiló cukorból és másfél deci vízből fondantot főzök, ahogy a múltkor. A kifehéredett masszához keverek 5 deka vajat és egy tábla fehércsokit. Miután ezek beleolvadtak, jön 10 deka darált keksz és 20 deka kókuszreszelék, valamint sok apróra vágott, rum(aromá)ba áztatott mazsola. Kézzel jól össze kell dolgozni, és tepsibe vékonyan elteríteni. Aztán kihűlés után be lehet vonni az egyik oldalát csokival, majd megszilárdulás után a másikat. Szeletelni, csomagolni, osztogatni. :)

10 megjegyzés:

dolcevita írta...

Látom, Ti sem vesztek idén szaloncukrot : )

ildinko írta...

Háááááát, jó egy adag lett, az biztos. :)))) Vagyis kettő. És már egy részét elosztogattam.

Zsuzsi írta...

Szia!
Nincs mese, szeretem olvasgatni az írásaidat. Valahogy mindig kisüt tőlük bennem a nap. Hajrá, így tovább! Üdv: Zsuzsi

ildinko írta...

Ó... :)
Nem is tudom, mit mondjak, nagyon örülök. Pedig nem is írok semmi különöset, nem igazán értem. :)

Arnborg írta...

Lehet, hogy nagyon hülye kérdés, de meddig áll ez el?

ildinko írta...

Egyáltalán nem hülye kérdés. :)
Én is épp azon gondolkozok, hogy neki kell állni a karácsonyi ajándékoknak, mert akkortájt nem lesz rá időm.

Tavaly volt pár darab, ami rejtélyes okoknál fogva vagy két-három hónapig elbújt. Kicsit kiszáradt annyi idő alatt, más baja nem volt. Ha sikerül rendesen bevonni csokival, akkor szerintem ez sem következik be. Szóval mondhatjuk, hogy sokáig eláll. :)

Arnborg írta...

Kösz a választ. :) Szerintem idén én is belefogok majd az otthoni szaloncukor gyártásba. :)

Névtelen írta...

Kedveseim! Ez egy nagyon jó oldal és örülök neki, mert magam is szeretek kísérletezni.
Most viszont életbevágó, mert az iskolai vásárra bevállaltam a házi szaloncukorkészítést... S.O.S.
... és elkövettem azt a végzetes hibát,
hogy belenyomtam a narancs levét... hiába teszek hozzá még cukrot?
Hogyan hozhatnám helyre?
az is eszembe jutott, hogy karamellának még jó...
kinek van mentő ötlete, mert holnap du. már csaomagolnom kell!!!
előre is köszi

Névtelen írta...

Nem ismerem a használatát a bejegyzések elküldésének, így lemaradt a nevem:
az iménti írást én küldtem -

Márti

ildinko írta...

Kedves Márti!

Igazából nem tudom, mit lehetne csinálni, de így kapásból az jutott eszembe, hogy ha darált diót, vagy kekszet, vagy valami szárazat tennél hozzá, talán összefogná. Jobb ötletem most nincs.
Idén sajnos én nem fogok szaloncukrot gyártani, bár még lehetséges...