vasárnap, július 13, 2008

Reggeli gyümölcssaláta

.
Itthon vagyok, ahogy látszik. Pedig hétvége van, és ilyenkor Pécsen szoktam lenni.
Igen, szakítottam MöCikémmel. :(
Ez most nagyon rossz, de sajnos nem bírtam az állandó utazgatást, hogy ott sem tudtam pihenni, mert mindent nekem kellett csinálni. Ráadásul sok jövője sem volt a kapcsolatunknak, mert ő nem költözött volna ide, én nem költöztem volna oda, plusz ősztől képzésekre fogok járni, minden hónapban legalább egy hétvégre elmegy majd ilyesmire - igaz ezeknek csak egy része lesz Budapesten, a másik része meg Pécsen, de így is folyton nyafogott, hogy miért nem ott vagyok. A szívem szakad meg, de jobb lesz ez így. Nekem legalábbis, de itt az ideje, hogy magammal is törődjek, már 47 kiló is alig vagyok. Annak meg semmi értelme, hogy kikészítem magamat.
Tudom, feladhattam volna a munkámat is, de amióta az eszemet tudom, ilyen munkahelyről álmodok, és a pécsi helyzetet ismerve, ott ha épp van is állás, akkor is azért, mert annyira elviselhetetlen a légkör, hogy inkább otthagyják...

Ennek a döntésemnek a blogra nézve komoly következményei lesznek, mert bár eddig is ritkán írtam, most még ritkábban fogok. Itt ugyanis a konyha Anya felségterülete, ő pedig nem igazán szereti a kísérletezést és különben is megvan a véleménye a főző-mániámról.
De majd alakul. ;)
Egyszer úgyis kisüt a Nap, ahogy Pétráám mondaná. :)

Azért írok a gyümölcssalátáról is, lévén ez egy gasztroblog, vagy mi.
A dinnyén kívül minden gyümölcs a mi kertünkből van. Ribizli - piros és fehér, pár szem málna - az utolsók, őszibarack, nyári alma - eléggé savanyú még. Joghurttal öntöttem le. Jobb lett volna natúr joghurt egy kis mézzel, de csak gyümölcsös volt itthon.
Na pl ez is hátrány lesz, hogy itthon Anya vásárol be, nem is olyan nagy a választék, és mint Pécsen. De legalább majd én is besegítek a bevásárlásban, és akkor lesz itthon natúr joghurt. Esetleg készíthetek joghurtot igazi tejből - már csak azt kell kiderítenem, lehet-e egyáltalán kapni itt a környéken házi tejet. MöCike ugyanis a házi tejtől teljesen elzárkózott, hiába vehettem volna a csarnokban...
Szóval lesznek előnyök és hátrányok, és most jó is és rossz is egyszerre... Bár egyelőre inkább rossz.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

TEljesen át tudom érezni,egy hasonlón vagyok én is túl nem olyan rég..sajnálom,de ha ezt a készetést érezted,akkor ezt kellett tenned!
Olvass sokat,éld meg a mai napot,ITT ÉS MOST,meglásd mennyi szép dolog van körülötted (mondom ezt úgy,hogy fáj a fogam!!!!)

Ha akarnál levelezni,szívesen megadom a címen...
sok sikert,fel a fejjel!
Nóri

ildinko írta...

Szia Nóri!
Annyira nem kell aggódni értem, jól vagyok. Az élet ilyen, folyamatos változás. Az érzelmeket pedig azért kaptuk, hogy átéljük - a fájdalmat is, mert hisz olyan sokat ad, folyamatosan tanít. Sajnos a boldogságból kevesebbet tanulunk, mert hát ilyenek vagyunk mi emberek.
Egyelőre élvezem, hogy itthon vagyok, elvégre ki az a hülye, aki nyáron a legnagyobb hőség közepén elfele megy a Balatontól, és nem bele?!
Úgyhogy így ebéd után mi indulunk is. ;)
Írj csak nyugodtan, az adatlapomon megtalálod az email címemet.

Péétrá írta...

Így is van, örökké nem eshet! :) Még ha nehéz is elhinni. Neked már legalább van egy biztos rosszad, ami miatt perpill kicsiti irigyellek. A nagyobb gond az, hogy Neked ott a Balcsi, nekem meg csak az alagsor marad... Most nem is tudom, mi lesz... ;)
Csók: Hibbantka :)

Zsuzsa írta...

Ildinkó, sok erőt az új utadhoz!

(miket fogsz tanulni?)

Grenadine írta...

én is sok erőt akartam kívánni, de azt olvasom a sorok között, hogy az megvan.;)

Zsu írta...

Amikor olvastam, hogy szakítottatok, megijedtem, hogy most akkor biztos nagy elkeseredés van, de szerencsére nem úgy tűnik:)
Szóval sok sikert így egyedül, nagyon helyes, hogy nem akarod kikészíteni magad, meg drukkolok hogy anyudat is be tud vonni a kísérletezésbe ;)

Névtelen írta...

ó. úgy látszik, a július a változások hónapja... de úgy tűnik, jó pszichológus módjára viseled :)

Lilahangya írta...

A saláta pedig gyönyörű, vidám, Te is mosolyogj, minél előbb és minél többet!

ildinko írta...

Hűűűűű, mennyi hozzászólást kaptam!
Köszönöm mindenkinek, nagyon-nagyon jól esik.
Túlélem és tanulok az esetből.
Most már úgy gondolom, megérdemelnék egy igazán hozzám illő társat, már csak el kell hinnem, hogy létezik ilyen.
Addig meg lesz valami, anyukám ma már magától újat főzött, bár elrontotta, úgyhogy legközelebb nekem kell tökéletesítenem. Szóval vannak még csodák. :)
Tanulni fogok tovább EFT-t, integrált hipnoterápiás módszert és pszichodrámát, meg amit még találok. Remélem, mind jó lesz. :)

Névtelen írta...

Ha Pesten jársz, még mindig szívesen leszek a bérleted... :)
És kifejezetten örülnék, ha tényleg magadra dobnál pár kilót... mikor utoljára találkoztunk, jóformán csak hang alapján találtalak meg :(

Zsuzsi írta...

Szia!
Gurítottam neked egy üveggolyót..... Itt találod:http://zsuzsi77.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=64314