vasárnap, szeptember 12, 2010

Szülinapi tortám



Végre legálisan garázdálkodhattam a konyhában, mert szülinapom alkalmából azt kértem anyától, hogy csak ne szóljon bele, hagyja, hogy azt csináljak, amit akarok. Mondjuk ez űbergáz ennyi idősen, még mindig itt tartok, de hát ez van. Luxus szakma a pszichológia, annak is, aki tanulja és gyakorolja. Na nem baj, a szülinapi bulim olyan jól sikerült, hogy megszerettem ezt az életévemet is, akármilyen szám tartozik hozzá. :D
Na de ez mind lényegtelen. A torta a fontos, végre csináltam marshmallow fondant díszítésképpen. Kicsit féltem, mert nagyon utánanéztem, még videókat is kerestem, attól tartottam, az egész ház ragadni fog. Aztán sitty-sutty meglett. Tortaimádótól lestem a receptjét. A lényeg a rengeteg margarinozás, a robotgép dagasztókarja pedig jóbarát.
A torta tésztája a bounty torta tésztája. Ráadásul ebben is csokipuding van, de jó minőségű 45%-os csokiból. Meg ribizlis meggy lekvár. Meg tejszínes, mascarponés, fehércsokis krém. Finom. :)

Másnaposan az egész délelőttöm ráment a díszítésre, de úgysem tudok napközben aludni. :)
Szuper szülinap.

5 megjegyzés:

Főz és fecseg írta...

Isten éltessen!
A torta gyönyörű, gratulálok!:)

Bianka írta...

Gyönyörű

Névtelen írta...

Boldog szülinapot, nagyon szép lett a tortád!
Megértelek, nehéz dolog amikor "küzdeni" kell a családdal a konyhai dolgok miatt. Én is elég sokat hadakozom amiatt, hogy miért pont ez, miért most, nem férünk el stb. Pedig már régóta nagykorú vagyok.:))
A barna massza hogy készült? A kész fehér fondantba gyúrtál kakaóport? Vagy amikor adagoltad hozzá a cukrot, akkor tettél bele kakaóport?
Kata

ildinko írta...

Köszönöm mindenkinek! :)
Eredetileg az egészet fehérre szerettem volna, csak közben jöttem rá, hogy kell barna is. Úgyhogy a kész masszához gyúrtam hozzá a kakaót. Kicsit féltem, hogy túl kemény lesz vagy ilyesmi, de egyáltalán nem, nagyon könnyen felvette. Mondjuk addigra a kezem melegétől már eleve nagyon megpuhult, talán azért.

Andrea írta...

Hát ez gyönyörű, most keresek a kisfiamnak vmi speckós tortát... gratula, nagyon ügyes vagy:)