szerda, november 15, 2006

Kakaós forró csoki

Ez ma egy ilyen kis egoista nap. De legalább végre jó kedvem van... Ehhez persze nem kis mértékben hozzájárul, hogy mindenféle bolond dolgot kiagyalok és megfőzök. Mert az jó! :)))
Régóta kutatom a kávézókban és hasonló helyeken kapható forró csoki titkát. Mondjuk sok helyen elég borzasztó, de van, ahol nagyon finom. Krémes, lágy... Tavaly télen rájöttem, mi lehet a titka a krémes sűrűségnek. Bár azt hiszem ennek egy épp elrontott ital az oka, ami már majdnem puding sűrűségű volt.
Puding! igen, ez az! Pudingport keverek hozzá - kikisérleteztem, kb egy kanálnyi kell egy bögre kakaóhoz.

Akkor a kakaó - ahogy én szeretem:
Egy kevés tejet felteszek, megolvasztok benne egy pár kocka étcsokit. Mikor megolvadt, öntök még hozzá tejet és egy teatojásban beleteszek pár egész szegfűszeget és fahéjdarabot. Azért kell a teatojás, mert akkor nem kell utána szűrni :). A maradék kis tejben elkeverek egy kanál pudingport és még egy kis kakaóport, hozzáöntöm a többihez, és főzöm, mig besűsűsödik, illetve mig elkezd futni. Akkor gyorsan lekapcsolom alatta a lángot, és lehet is inni...
Hmmm...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mostanában kísérletezgettem mindenféle forrócsoki recepttel. Szerintem ez a legeslegjobb! Pont olyan sűrű, olyan krémes, olyan csokis, amennyire kell. Próbáljátok ki! =]

Névtelen írta...

Genial brief and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.