péntek, március 02, 2007

VKF! II. - Muffinba csomagoltam két doboz bonbont szülinapi ajándéknak

Cherry Queennel és Toffifeevel töltött muffin


Mikor Nemisbéka meghirdette a a VKF! 2. fordulóját, úgy gondoltam, hogy számomra ez már könnyebb, mint az első volt. Nagyon sokat gondolkoztam, mi is legyen, de nem volt könnyű döntés. Édesség, az biztos (abban vagyok igazán otthon). Az eredeti tervem egy dianás cukorhoz hasonló, likőrrel töltött cukorka volt, de azt itthoni körülmények között nem lehet megcsinálni - vagy csak én vagyok béna, mindegy.
Aztán Pétráámmal kiterveltük a muffint. Hogy pontosan hogyan is jutottunk ide az asszociálgatással, már nem emlékszem, és a szkájp beszélgetést sem keresem most elő. Ami tuti, hogy a kiinduló elvben szerepelt az alkohol. :) Így jött a Cherry Queen. A Toffifee meg később, mikor a boltban mogyorós milkaszívecskéket kerestem, amit itt (vidék ez!) nem lehet kapni, de a mogyorós díszítést már kitaláltam.

A plussz poén az egészben, hogy ma este szülinapi buli volt, így pedig odaadhattam a két doboz bonbont az ünnepelteknek, szerintem egész szép csomagolásban. Örültek is neki, bár annyi kaja után még egy kis süti már nem keltett nagy feltűnést, de milyen finom lesz majd holnap reggelire! :)

A bulin így nézett ki, kicsit lestrapálva az utazástól, és kicsit megdézsmálva:




Elkészítés:

Alap egy adaghoz (12db - egy adag konyakmeggyes, és egy másik adag Toffifees készült):
Száraz hozzávalók:
1 bögre sima liszt
1 bögre rétesliszt
sütőpor
szódabikarbóna
- ezeket összeszitáltam
Nedves hozzávalók:
kb 3/4 bögre barnacukor
egy csomag vaníliás cukor
két tojás
fél bögre tejföl
fél bögre étolaj
- simára kevertem


Toffifee-s muffin:
A száraz hozzávalókhoz fél tábla étcsokit reszeltem, összekevertem a nedves és száraz hozzávalókat, muffin-kapszlikba mertem a masszát, és mindegyik közepébe egy bonbont nyomtam, szépel eligazgatva a tetején a tésztát. Pár szem mogyorót serpenyőben megpirítottam, egy részét durvára vágtam, és a muffinok tetjére szórtam, végül mindegyik közepére került egy egész szem mogyi.

Konyakmeggyes muffin:
A liszthez kb két kanál kakaóport és egy kiskanál fahéjat kevertem, majd hozzá a nedves keveréket. A tészta felét elosztottam a muffin-formákba, rájuk egy-egy bonbont, majd a maradék tésztával befedtem.

Alacsony hőfokon kb 20 percig sütöttem a sütiket.

(Ui.: Bocsánat, hogy éjfél után posztoltam, de a bulinak későn lett vége, és az utolsó pillanatban készítettem el a sütit, hogy friss legyen, így előtte már csak fényképezni sikerült, azt is csak kapkodva - ami látszik is, de nem érdekes. :) Most viszont megyek aludni...)

5 megjegyzés:

pétráá írta...

Ildinkom! Pont ma jutott eszömbe, hoyg vajh, mögcsináltad-é az muffint...Hát mög! :D dejóó! :D:D Az alkohol meg tőlem jött, h az mindenképpen köll...mármint a sütibe is... pétráá pirul... :)

Tehát, nagyon szépen néznek ki! És sztem finyák is!!!

Király :D Sztem mink is megcsináljuk itt, in di kóter ....:D

Névtelen írta...

Szia!

Engem a toffifie-s változat ragadott meg nagyon, épp vasárnap sütöttem vmi hasonlót, csak én mars csoki darabokat raktam a közepébe. 200 fokon sütöttem 20 percet légkeveréssel és a csoki nem bírta a strapát, lényegében majd az összes muffinból kifolyt. Segítség!! :) Szted mi lehetett a baj? A légkeverés?

Manófalvi

ildinko írta...

Szia!

Huhh, nem tudom, hogy a légkeverés okozhat-e ilyen gondot, de a meleg egész biztosan - és mivel sütve van, hát a csoki megolvad. A konyakmeggyes nekem is kifolyott (mondjuk nem mind), én igazából azon csodálkoztam, hogy a másik nem - talán mert masszívabb csokiból van. És a Mars is elég folyós csoki...
Mondjuk hogyha nagyon kifolyt, akkor lehet az az oka, hogy túl sok csokit tettél kevés tésztához, és nem tudta rendesen körbefogni. Vagy nem tudom...
És lehet, hogy a 200 fok is sok volt, nekünk gázsütőnk van, és 3-ason szoktam sütni - mondjuk nem tudom az átváltást, meg ezer éves a sütőnk is, de szerintem a 3as kevesebb, mint 200 fok. (Most így gyors rákeresés után eltérő átváltásokat találtam, van ahol a 4est, van ahol a 3ast írják 200nak...)
Hát, én is csak tippelni tudok, mi az oka - szerintem próbálgatni kell, aztán egyszer csak bejön. :) És azt hiszem, ez az a fajta süti, ami elrontva is elfogy... :D

Névtelen írta...

Nálunk is elfogyott bármennyire ronda is volt kinézetre :)
Legközelebb a légkeverést kihagyom, mert közben vhol találtam infót, hogy kb. 20-30 fokkal lejebb kell venni a sütőt a normálhoz képest ha légkeveréssel sütöd.
Minden esetre veszek egy doboz toffifee-t is :)

Manófalvi

ildinko írta...

Ugye, hogy elfogy! :D
És sok sikert a további próbálkozásokhoz! :)