vasárnap, május 11, 2008

Villámkaja a semmiből: medvehagymás tészta

.
Ma MöCim anyukája, meg a nemrég Ausztriába kiköltözött húga és annak új barátja látogattak el hozzánk. És ha már jöttek, valamit főznöm is kellett. Tegnap persze a bevásárlás volt az utolsó, és egy nagy bringatúra után este 7-re értünk a lidlihez. A bolt persze kifosztva, szinte semmi nem volt, amit venni szerettem volna (elég hihetetlen látvány...). Így szinte a legalapvetőbb dolgok nélkül jöttünk haza. Már előre égett a bőr az arcomon, hogy nem tudok majd mit adni a vendégeknek.

Ráadásul mire édeértek, farkaséhesek voltak, mert hajnalban indultak, reggeli és minden nélkül. Gondolták, majd itt bevásárolnak - persze minden zárva volt.
Míg elugrottak valamiért Kertvárosba, azért gyorsan összedobtam ezt a tésztát. Eredetileg sokkal bonyolultabb kaját terveztem a medvehagymából, amit még pár hete fagyasztottam le - de csak fél órám volt. Így pedig pont akkor lett kész, mire visszaértek - sőt akkor már a torta is sült. És hoztak epret. :) A tervezett "bonyolultabb" kaja a következő medvehagyma szezonra elhalasztva.

A mártáshoz felolvasztottam a blansírozott medvehagymát és megpróbáltam kisebb csíkokra vágni. Sajnos főzés közben csomókba állt össze, úgy látszik, ez ilyen ragaszkodós zöldség.
Aztán hagymát pároltam, tettem hozzá maradék apróra vágott sonkát, aztán rá a medvehagymát, meg egy doboz tejszínt, meg maradék kéksajtot, meg krémsajtot, meg edamit. Fűszernek frissen őrölt borsot, szerecsendiót, őrölt római köményt, sót és sok fokhagymát.
Mikor megfőtt a tészta, megpróbáltam egyenletesen elkeverni a medvehagymás szósszal, de a medvehagymák egymáshoz való ragaszkodása miatt nem sikerült igazán. Ezt senki nem bánta, nagyon gyorsan elfogyott - mint mondtam, farkaséhes volt a társaság. :)

Nincsenek megjegyzések: