hétfő, május 26, 2008

Epres cseresznyés túrós joghurtos öööö... izé... :) legyen terrin :)

.
Nem jut eszembe, minek is kéne ezt nevezni. Mégsem túrótorta, mert nem tortaformában készült. Nem süti, mert nincs tésztája. De akkor mi?! No, mindegy.
A lényeg, hogy MöCikém itt volt nálunk hétvégén, mert nyafogtam, hogy nem akarok Pécsre menni, mert ott nincs kert, és itthon meg van rengeteg eper meg cseresznye. És ilyen rettenetesen nagy áldozatot hozott. Cserébe kapott finomságokat. Mondjuk nem annyit, mintha anya is itthon lett volna (ő ugyanis elment Hévízre egy rokonunkkal áztatni magát - az államvizsgája után meg is érdemelte).
Azt vettem észre, hogy MöCöbe elég nehéz csak úgy magában beleerőltetni a gyömülcsöket, viszont kéne nagyon, mert egészséges. Bár lehet, hogy az ő szervezetének már mindegy annyi vacak után, amit képes megenni hétközben - de azért nem adom fel, és reménykedek, hogy használ, valamint hogy egyszercsak rájön, hogy a szervezetének a jelzése, miszerint folyamatosan édes tésztákat kell ennie, valójában nem is igazi jelzés, csupán egy kisördög mesterkedése. És akkor utána csak egészséges kajákat fog megkívánni. Nehéz vele, no. De ez azért az "ilyet máskor is csinálhatsz" kategóriába került, ami jó, mert nyers gyümölcsök vannak benne, és az egészséges.

Fél kiló túrót, két kis doboz joghurtot, cukrot, mézet (nem tudom mennyit, kóstolásra - de nem túl sokat) jól összekevertem simára. Közben egy deci langyos tejben feloldottam három kanál zselatinport és kicsit felforrósítottam. Ezt beleöntöttem a túrós kavarcba, jól összekevertem. Ment még bele sok eper és cseresznye. EGy őzgerinc formát kibéleltem folpack-kal, próbáltam bele díszítésnek eper és cseresznye szemeket tenni, meg citromfüvet, óvatosan ráöntöttem a túrós gyümölcsöt és ment a hűtőbe hűlni. Elmentünk bodzát szedni az erdőbe szörphöz, és mide visszaértünk, jó is lett, és finom. :)

Nem tudok egy konkrét linket mutatni, ahonnan a recept származik, rákerestem a túrótortára, és aztán ez lett belőle. Más receptek tejszínt is írtak hozzá, de az nem volt itthon, úgyhogy több joghurtot tettem. Bár lehetett volna még több is akár. Ilyesmit még sokat készítek a nyáron többféle variációban, az tuti.


2 megjegyzés:

Unknown írta...

talán epres cseresznyés terrinnek nevezhetnénk ;) nagyon nagyon jól néz ki!

ildinko írta...

Szia Beatbull!

Terrin - hú, ilyen elegántos névre nem is gondoltam volna. Ehhez túl egyszerű is talán. :)
Azért nagyon jól hangzik. Epres cseresznyés terrin. :)