A mai másik süti linzerkoszorú. Vagy nem is tudom, hogy hívják. Nem találtam meg a receptet, amiből anya szokta sütni, így a Lajos Mari: Sütemény és torta könyvből a felemás tésztáját csináltam meg, csak nem felemásra, és abból szúrtam ki a linzerkarika-formákat.
20 dkg margarint, egy bögre cukrot, két és fél bögre lisztet, két tojást, egy sütőport, egy csomag vaníliás cukrot, és egy csepp citromlevet összegyúrtam. Kinyújtottam vékonyra, kiszúrtam belőle a formákat, sütőpapírral bélelt tepsiben kisütöttem (közepes lángon, kb 10 perc). A felülre kerülő lyukas koszorúcskákat még sütés előtt megkentem tojással, és durvára vágott dióval díszítettem. Mikor kisült, savanyú lekvárral (anya isteni ribizlilekvárja) ragasztottam össze a két felet.
Nagyon finom lett, bár úgy gondolom, ez egyedül a lekvár érdeme, több múlik rajta, mint bármelyik másik hozzávalón.
20 dkg margarint, egy bögre cukrot, két és fél bögre lisztet, két tojást, egy sütőport, egy csomag vaníliás cukrot, és egy csepp citromlevet összegyúrtam. Kinyújtottam vékonyra, kiszúrtam belőle a formákat, sütőpapírral bélelt tepsiben kisütöttem (közepes lángon, kb 10 perc). A felülre kerülő lyukas koszorúcskákat még sütés előtt megkentem tojással, és durvára vágott dióval díszítettem. Mikor kisült, savanyú lekvárral (anya isteni ribizlilekvárja) ragasztottam össze a két felet.
Nagyon finom lett, bár úgy gondolom, ez egyedül a lekvár érdeme, több múlik rajta, mint bármelyik másik hozzávalón.
3 megjegyzés:
Kezdek rajonni, hogy tenyleg egyszeru mindent megcsinalni. Az Agoston, az egyik itteni srac az irt, hogy szeretne osszedobni egy japanrol osszes blogot. En szerintem a te blogod lehetne a kint elet magyar kaja blogja. Ha valaki magyar kajara vagyik az megkaphatja.
Bocs, hogy töröltem a másodikat, de ugyanaz volt, mert valamit nem jól állítottam be a kommenteknél... Igyekszem javítani, ha rájövök, mi a hiba...
Szóval benne vagyok!!! Csak mivel nem én vagyok itthon a háziasszon, ritkán, és korlátozott dolgokat főzök... De azért igyekszem majd, ha esetleg összejön ;).
Megjegyzés küldése