hétfő, június 11, 2007

Államvizsgaünneplő reggeli vagy ebéd - tejbegríz meggyes-cseresznyés rote grützével

Akkor kezdeném is a beígért meglepetéssel: végre van kinek főznöm és az illetőnek ez rendkívül tetszik. :))))))))
Így tehát a nyártervezés két pontja - az államvizsga és a pasi - kipipálva. Ez aztán a jepp!!! :) Most már csak meló kell, de az nagyon, és az újabb felállás szerint Pécsen, ha a kapcsolatot folytatni szeretném. Hát igen, ilyen szempontból jobb volt, míg egyedül voltam, akkor a világ végére is elmentem volna dolgozni (na jó, azért nem). Most kicsit nehezítettem a helyzeten. :) De akárhogy is, sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint korábban... Talán így a munkakeresés is jobban megy majd. És minden. Ha működik a dolog, márpedig miért ne működne.
És végre van egy egész jó konyhám. :)))))))

Tekintve, hogy holtfáradt vagyok, csak gyorsan írom le, hogy azért lett tejbegríz, mert ez a MöCö kedvence. Persze, mikor elárultam, hogy meggyes-cseresznyés mártást is készítek hozzá, kicsit húzta a száját, hogy a tejbegríz az magában a legjobb, de aztán az első falat meggyőzte. :)))
A meggy és cseresznye ötlete a Szliven áruház előtt fogalmazódott meg egy csersznye-meggy-barack árust meglátva - egész olcsó volt, és szép is - szerencsére finom. És már tavaly készítettem Chili és Vanilia receptje alapján rote grüztét, csak akkor sokkal többféle gyümölcs volt benne - de úgy annyira nem ízlett, nekem túl sok volt. Ez a meggy-cseresznye viszont nagyon finom.
Főztem egy sima tejbegrízt (igazi vaníliával, mert az egyik Kertvárosi Coopban találtam 240valahány Ft-ért!!! - a nagyváros előnyei, korábban 450 Ft alatt sehol sem láttam).
Egy pár marék cseresznyét és egy pár marék meggyet kimagoztam, egy kis vízzel és pár darabka fahéjjal feltettem főni, ízlés szerint cukrot kevertem hozzá, aztán egy kis idő után, mikor puhult kicsit a gyümölcs, pár kanál vízzel elkevert keményítővel besűrítettem.

Nagyon gyorsan kész, államvizsga utáni félholt állapotban ideális elkészíteni. :)

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Hurrá! :))))
Ahhoz képest, hogy még csak a nyár elején tartunk, elég jól teljesíted a terveket! :)

Rossamela írta...

De jól alakulnak a dolgok! Csak így tovább!

ildinko írta...

Igyekszem... remélem, a továbbiakban is hasonlóan alakul minden, rámférne már igazán... :)
És olyan jó konyhája van... (na jó, az edények kicsit girbe-gurbák a sok költözködés miatt, de ez legyen a legnagyobb bajom...) :)))