hétfő, június 18, 2007

Meggyes-gesztenyés kevert süti

.
Ezt még az államvizsgára készülés közben sütöttem, Helgával sparban voltunk kaját venni pihenésképpen, és megláttuk a leárazott gesztenyemasszát. Persze nem tuduk otthagyni, mindketten vettünk. :) Egyet meg is ettünk, a másikból készült ez a süti. Persze meggyel, ha már friss meggy is van. :) Kicsit aggódtam, hogy nagyon tömör lesz a gesztenyemasszától a tészta, ezért a tojárfehérjét felverve tettem bele, és végül egész könnyű maradt.

Két bögre lisztet összekevertem egy fél csomag sütőporral. Egy másik tálban két tojássárgáját, fél bögre finomított barnacukrot, kb másfél deci joghurtot, egy vaníliás cukrot, egy deci olajat habosra kevertem, hozzákevertem a gesztenyemasszát is. A két tojásfehérjét is kemény habbá vertem. A cukros-joghurtos-gesztenyés keveréket és lisztet jól összekevertem, majd egy kicsi tojásfehérjehabbal lazítottam, végül a maradékot is óvatosan hozzákevertem, hogy ne törjön össze. Végül magozott meggy is került bele, majd be a sütőbe, alacsony hőfokon tűpróbáig sütöttem.
meglepődtem, milyen finom lett. :)

2 megjegyzés:

Anna írta...

Én dupla adagból készítettem, így egy közepes nagyságú tepsiben sütöttem. A tetejét csokimázzal vontam be. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek ezt a gyors süteményt. Anna

ildinko írta...

Hűűű, örülök, hogy ízlett. Nem gondoltam volna, hogy bárki meg fogja sütni a ronda kép alapján. És tényleg csak úgy hasraütés-szerűen találtam ki. :)